Serigala


 

Deel
 

 . Highway To Hell [AISSAR] .

Ga naar beneden 
Amatariseu

Amatariseu


Wolven profiel
Leeftijd: 9,5 jaar
Geslacht: Teef
Partner: Scarleg II

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptyzo sep 11, 2016 7:40 pm

. Highway To Hell .
En ze was de weg weer eens kwijt. Met een norse frons op d'r snuit keek de massieve Albino om zich heen. Top. Hoe een verkeerde afslag je dag kon veranderen. Op een relaxt drafje wandelde Amatariseu langs de muur van metershoge naaldbomen, die heen en weer wuifde op de verfrissende wind. Het was laat op de ochtend, en gelukkig was 't nog lekker fris buiten. De zon was veel te bleek om haar te irriteren. 'Daar is de grens, daar zijn de velden... dus..' mompelde Amatariseu met haar ogen half dichtgeknepen. De passage zat precies tussen de Taiga en de Fields in, en het was zo groot dat ze het niet kon missen. Shait. Op een of andere manier had ze het dus wel gemist. De gespierde Wolvin haalde haar schouders op, en begon het eind naar de Fields terug te lopen... totdat ze ineens een wel heel bekende geur rook. Er verscheen een grijns op Amatariseu's smoel. Een Shadje. Vluchtig keek de kolossale teef naar de lucht. Bij zonsondergang moest ze al bij Belcrest zijn... Hm. Dat zou binnen een paar uur lukken. Kortom... ze had genoeg tijd voor een geinig babbeltje met een Shadow.

[feat. Aissar]

_________________
. De Garnaal: Al een Garnaaltastische RPG'er sinds 2014 .
. Highway To Hell [AISSAR] . Amatar10
Honest Age:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Aissar

Aissar


Wolven profiel
Leeftijd: IV
Geslacht: Reu
Partner: Kova

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptyzo sep 11, 2016 9:06 pm

 

De ravenzwarte reu dwaalde rond in het noorden van Serigala – om precies te zijn, hij was te vinden in de taiga. Om alles even te vermeiden en rust te vinden was hij hier gekomen om een momentje voor zichzelf te hebben. Zo kon hij alles van de laatste tijd even op een rijtje krijgen en misschien wel met een paar oplossingen komen. Al met al; was zijn gedachten dus veel te vol. Dat betekende dat de reu er dan ook niet helemaal bij was met zijn gedachten. Hij slenterde maar wat rond, zonder echt te weten waar hij nou werkelijk naar toe ging. Terwijl hij zich vooruit slofte, waarbij zijn staart zachtjes heen en weer mee bewoog en zijn oren wat heen en weer draaide – drong er opeens een wolven geur zijn neus binnen. Wat verbaast stond hij even stil, liet de geur nogmaals in hem op komen, het kwam hem ergens vaag bekend voor, al wist hij niet zo snel waar vandaan. Blij dat hij toch wat afleiding af, besloot hij er op af te lopen waarna hij al gouw de schuldige in zicht kreeg; van een afstandje was er witte wolvin te zien, opvallend waren haar rode ogen, die hem meteen moest denken aan zijn eigen moeder Kai. Aan de houding van de wat oudere wolf te zien, kwam hij niet als een verrassing; ze had hem dan ook al gesignaleerd. Eigenlijk was hij toch van plan om zich er aan te storen, de reu wou zich dan ook bijna omdraaien, maar bedacht zich net op het laatste moment. Het was zijn ultieme kans om even zijn gedachten aan de kant te schuiven. De grijns die de wolvin op haar snuit had, begon hem lichtjes te irriteren. “Het lachen naar de verkeerde kon nog wel eens verkeerd aflopen,” Waarschuwde hij niet al te vriendelijk, eerder uit ergernis dan uit vijandelijkheid.

_________________
. Highway To Hell [AISSAR] . 6f1dgm
Terug naar boven Ga naar beneden
Amatariseu

Amatariseu


Wolven profiel
Leeftijd: 9,5 jaar
Geslacht: Teef
Partner: Scarleg II

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptyma sep 12, 2016 3:24 pm

. Highway To Hell .
Een grote, zwarte reu kwam haar kant op gemarcheerd. Amatariseu nam hem even vluchtig in haar op. Uit de kluiten gewassen, ravenzwart met oranje ogen. Hm. Hij had wel wat weg van Kai. Wie weet was het een van haar hopeloze inteeltgevallen. 'Het lachen naar de verkeerde kon nog wel eens verkeerd aflopen,' waarschuwde de reu. Ooh. Hij hield niet van haar houding. Hell, hier was iemand chagrijnig... 'Als je er wat 'verkeerder' uit had gezien had ik het misschien ook niet gedaan,' grinnikte Amatariseu schamper, terwijl ze grijns van haar gezicht haalde. Het was niet dat ze geen zin had in bonje met een Shadje, integendeel, ze kon zich geen beter tijdverdrijf bedenken, maar hoe minder de ze greens, hoe beter ze haar lach in kon houden. 'Wat doet een Shadje zo ver weg van zijn veilige thuisbasis?' Kai had een hekel aan de sneeuw, dus ze kwam nooit in het noorden, en haar onderdaantjes zouden dus ook niet veel verder durven dan de Valley.

_________________
. De Garnaal: Al een Garnaaltastische RPG'er sinds 2014 .
. Highway To Hell [AISSAR] . Amatar10
Honest Age:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Aissar

Aissar


Wolven profiel
Leeftijd: IV
Geslacht: Reu
Partner: Kova

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptyzo sep 18, 2016 8:00 pm

 

Terwijl hij dichterbij dribbelde en de witte wolvin steeds groter in beeld kwam, werd het hem langzaam duidelijk waar de wolf vandaan kwam. Hij herinnerde zich iets van zijn vorige bewoonplaats, een roedeloorlog om een bepaald gebied en natuurlijk de vergelijkingen met Emaya. Er was geen twijfel mogelijk, Aissar wist al gouw wie het zou moeten zijn, al wist hij haar naam niet meer precies. Naja, misschien dat dat later wel te boven kwam. De aanblik van deze teef bracht hem alleen maar in een chagrijnigere mood. En dat terwijl hij op zijn zacht gezegd al niet zo vrolijk was. Maar welke wolf zou dat nou wel zijn als zijn alfa hem helemaal naar het noorden riep terwijl hij helemaal uit het zuiden moest komen? Aissar wist nog niet wat de bedoeling zou moeten zijn voor die meeting, maar daar zou hij later wel achter zien te komen. Voor nu had deze teef zijn aandacht gekregen, al betwijfelde hij het of ze daar blij mee zou moeten zijn."Als je er wat verkeerder had uitgezien had ik het misschien ook wel niet gedaan," was haar kortzinnige antwoord op zijn opmerking. De reu gromde geïrriteerd, sommige wolven konden het accepteren dat ze eenmaal verslagen waren. Sommigen bleven de gedachtes houden dat ze onoverwinnelijk waren, naar zijn gedachte, had deze wolvin er ook een handje naar. Hij vroeg zich dan ook af, waar ze het lef het er steeds vandaan hield om alsnog een paar wolven bij elkaar weten te krijgen voor een roedel. "Je zou beter niet kunnen oordelen over iemands uiterlijk," waarschuwde hij, alsof hij een wolf was die vele wijsheden bezat. Dichterbij, liet hij een blik over het uiterlijk van de wolvin glijden, een schram op d'r neus en het korte staartje, niets veranderd. Toch? Naar zijn mening begon de teef toch iets te bemoeizuchtig te worden, er werd dan ook direct gevraagd naar zijn reden om hier te komen. "Pas op je woorden," Kwam al gouw de tweede waarschuwing. "Ik ben je geen verantwoording verschuldigd." Zijn stem was nukkig, tot nu toe maakte ze hem dan ook niet echt vrolijker. "Vanwaar die nieuwsgierigheid?"

_________________
. Highway To Hell [AISSAR] . 6f1dgm
Terug naar boven Ga naar beneden
Amatariseu

Amatariseu


Wolven profiel
Leeftijd: 9,5 jaar
Geslacht: Teef
Partner: Scarleg II

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptyzo sep 18, 2016 8:25 pm

. Highway To Hell .
Hoe langer ze naar de reu keek, hoe kouder ze het vanbinnen kreeg. Groot. Zwart. Oranje ogen. Dit was precies hoe Emaya haar Shadje-bae had beschreven. Iets waar ze kriebels van kreeg. Het.. Dit kon niet... 'Pas op je woorden. Ik ben je geen verantwoording verschuldigd.' Wat een deftige taal voor zo'n nutteloos beest. 'Vanwaar die nieuwsgierigheid?' In een halve seconde somde Amatariseu de leden van de Shadjes op. Kai, die rare reu met het korte lontje, een of ander kind van Djinn, het witte zielepietje en... Kai's eigen zoon. De massieve Alpha grinnikte, maar voelde zich vanbinnen een stuk minder prettig dan ze zich gedroeg. Emaya's boyfriend was niet zomaar een Shadow. Het was Kai's bloedeigen zoon. 'Ik ben altijd wel nieuwsgierig over de whereabouts van m'n dochters partner.' Shait shait shait! Dit hele gesprek hoorde een lollige gelegenheid te zijn! Nu kwam ze alleen maar achter de gruwelijke waarheid. Wat zag Emaya in deze Shadow? Of... wat niet? Zelf had ze ook een poedel als partner en ze hield (ondanks dat ze hem al manen niet gezien had) ontzettend veel van hem. Ama voelde een tweestrijd vanbinnen. Haar en Kai's bloedlijn mochten nooit maar dan nooit gaan mixen.

_________________
. De Garnaal: Al een Garnaaltastische RPG'er sinds 2014 .
. Highway To Hell [AISSAR] . Amatar10
Honest Age:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Aissar

Aissar


Wolven profiel
Leeftijd: IV
Geslacht: Reu
Partner: Kova

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptyzo sep 18, 2016 8:43 pm

 

De nonchalante houding van de reu veranderde in enkele seconden, zijn spieren spanden zich aan, waarbij zijn bovenlip zijn tanden liet ontbloten. Deze situatie met Emaya's alfa en moeder beviel hem totaal niet. Als haar vader, moeder en andere familie leden al wisten over hun, hoelang zou het dan duren dat het echt tegen hem gebruikt zou worden? Hoelang zou Kai het nog pikken voordat ze hem er uit knikkerde? Gefrustreerd gromde hij een keer, meer kwaad op zichzelf dat hij het zo ver had laten komen. Hij had de kans moeten pakken om te kappen voordat dat deze onzin zich verder had ontwikkeld. Aissars blik wendde zich weer tot de wolvin voor hem. "Zorg liever dat je haar bij de roedel houd," Zijn oren waren nog steeds nukkig in zijn nek te vinden. "Er zijn plekken waar ze zich maar beter niet kan bevinden." Hopelijk nam deze alfa haar taak nu wel serieus om haar roedelleden uit de gebieden van andere roedels te houden.

_________________
. Highway To Hell [AISSAR] . 6f1dgm
Terug naar boven Ga naar beneden
Amatariseu

Amatariseu


Wolven profiel
Leeftijd: 9,5 jaar
Geslacht: Teef
Partner: Scarleg II

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptyma sep 19, 2016 7:52 am

. Highway To Hell .
Kai's kleine monster leek even verzonken te zijn in zijn moeilijke gedachtes. Ama vond zelf dat Shadjes zich meestal aanstelden, maar deze keer had ze toch wel iets van medelijden met deze reu. Het zou niet lang duren voor Kai hierachter kwam, hell, misschien was ze er al achtergekomen en trilde deze reu op z'n poten bij het idee aan zijn kwade moeder. Eigenlijk was dat ook wel weer grappig. Ze wilde wel eens een kwade Kai zien. Viel er nog meer te lachen. 'Zorg liever dat je haar bij de roedel houd. Er zijn plekken waar ze zich maar beter niet kan bevinden.' Hmpf. Dat verklaarde waarom Emaya af en toe zo stonk. Haar kleine meid was dus af en toe geneigd naar Dalrey te struinen. Was ze dan echt zó verliefd op deze reu? 'Vanaf vanavond staat ze officieel onder mijn commando, dus dan blijft ze heel braaf uit jullie buurt.' Vanaf vanavond was Belcrest Island hún toko. Het leek op het eerste gezicht een verlaten berg met wat boompjes erop, maar Ama wist wel beter. Ze was bijna een week op Belcrest gebleven en wist dus waar alle kleine tot middelgrote prooien verbleven. Zeevis bij het rotsstrand aan de achterkant, waterreeën tussen de bomen en op het strand en om niet te vergeten konijnen in de heidevelden tussen het rotsstrand en de piek in. Iedereen kon wel klagen dat Belcrest verlaten en nutteloos was, maar deze zeurpieten hadden maar beter moeten kijken. Vanaf vanavond mochten ze niet zomaar terugkomen naar 't eilandje. 'Oh, right. Wil je je schoonmoeder 'n gunst doen, Aissar?' Schoonmoeder. Ugh. Hopelijk veranderde een van de twee tortelduifjes van gedachten. Ama had geen problemen mee als Emaya ging sjansen met een poedel (zoals zij had gedaan) of een allerdaagse slechterik, maar toch niet met Kai's fokin' zoon?!

_________________
. De Garnaal: Al een Garnaaltastische RPG'er sinds 2014 .
. Highway To Hell [AISSAR] . Amatar10
Honest Age:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Aissar

Aissar


Wolven profiel
Leeftijd: IV
Geslacht: Reu
Partner: Kova

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptyma sep 19, 2016 3:57 pm

 

Zijn woorden waren dit keer zeker niet om de oude alfa te pesten, nee in tegenstelling; het enige wat hij wou bereiken was om Emaya veilig te houden. Tot zijn grote spijt kon hij er zelf niet genoeg voor zorgen, waardoor het beter was om haar alfa op de hoogte te stellen. Het was niet dat de reu haar wou verlinken voor het betreden van Shadow's grondgebied, maar als ze verdere problemen wouden voorkomen, was het maar beter dat de witte wolvin uit zijn buurt bleef. Daarbij had de komst van de teef bij het donkere bos al voor genoeg chaos gezorgd. Het was hem dan ook wel duidelijk geworden dat zijn moeder hem een stuk minder vertrouwde, zijn loyaliteit aan de roedel had een enorme deuk op gelopen. En hoewel hij ook het liefste bij Emaya verbleef, wist hij dat het een no go was, door de spanningen die er tussen de roedels heersen. Aissar had dus besloten om het te laten voor het was, hij moest verder en het achter zich laten, zich focussen op zijn roedel – het gene waar hij echt thuis hoorde. Dit leek Emaya's moeder ook te begrijpen, hij kon zich dan ook wel voorstellen dat ze ook teleurgesteld was in haar dochter. Voor een moment knikte hij met zijn kop, hij had begrepen dat Amatariseu, haar dochter strikt bij haar hield. Op dit moment luchtte het hem zelf ook iets op, het zou betekenen dat Emaya safe was en hij zich dus niet druk hoefde te maken over ondoordachte stomme acties van d'r. "Oh, right. Wil je je schoonmoeder een gunst doen, Aissar?" Even waren zijn oren nieuwsgierig naar voren komen te staan, maar zodra het woord schoonmoeder dieper doordrong in zijn hoofd, veranderde dat al gouw. Hij kon het woord niet uitstaan. "Dat ligt er aan," Antwoordde hij afwachtend. De reu kon natuurlijk niet instemmen met iets, waarvan hij niet wist wat het was.

_________________
. Highway To Hell [AISSAR] . 6f1dgm
Terug naar boven Ga naar beneden
Amatariseu

Amatariseu


Wolven profiel
Leeftijd: 9,5 jaar
Geslacht: Teef
Partner: Scarleg II

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptyma sep 19, 2016 4:14 pm

. Highway To Hell .
Het Shadje hield zich neutraal en antwoordde: 'Dat ligt er aan.' Oh. Zag ze eruit als een teef met een plan? 'Zorg dat je mamsie te weten krijgt dat zij haar zichzelf en haar zooi uit de buurt houd van Belcrest Island. Dat is vanaf vanavond Ōkami's toko. Als jij het zegt zou ze namelijk eerder luisteren dan dat ik het haar zou vertellen.' Kai zat nog steeds klem in het verleden. Ze vertikte het om te zien dat Amatariseu een heel ander beest was geworden. Ama wist dat ze er beter om kon lachen, maar op een of andere manier gaf dat haar echt een 'right in feels'-gevoel. Fok. Trieste wezens dat 't waren. 'Weet ze al van jullie stiekeme dates op Shadow-terrein?' Emaya was wel erg verblind geweest door de liefde. Misschien moest ze binnenkort een hartig woordje voeren met haar dochter.

_________________
. De Garnaal: Al een Garnaaltastische RPG'er sinds 2014 .
. Highway To Hell [AISSAR] . Amatar10
Honest Age:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Aissar

Aissar


Wolven profiel
Leeftijd: IV
Geslacht: Reu
Partner: Kova

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptyma sep 19, 2016 9:24 pm

 

In afwachting wat de witte alfa van plan was hem te vragen, bleef zijn blik op haar gericht. Al gouw kwamen de woorden uit d'r bek, waarnaar hij even aandachtig luisterde. Amatariseu vroeg of hij aan zijn moeder kon vertellen dat The Shadows bij het geclaimde eiland uit de buurt moesten blijven. Volgends de teef, zou het uit zijn mond dreigender komen dan uit de hare. Een kleine grijns vormde op zijn smoel, had ze nou vrees dat zijn roedel het claimen niet toeliet? Of wou ze hem gewoon wat angst in zaaien? Wat het ook mocht zijn, hij wist zeker dat Kai zich niet erg druk zou maken. "Ik kan je niets beloven," antwoordde hij vaagjes. Hoewel de wolvin hem een zekere taak had gegeven, zou hij zich niet zomaar laten commanderen door een alfa van een andere roedel. Daarbij kon hij ook geen uitspraak doen over het antwoord dat ze verwachtte. Ze zou er zelf achter moeten komen wat zijn alfa in d'r hoofd had over het nemen van het eiland. "Weet ze al van jullie stiekeme dates op Shadow-terrein?" Vroeg de wat hem betreft erg nieuwsgierige wolf. Aissar trok even een wenkbrauw op. "Zou je dat niet beter kunnen horen van Emaya zelf?" De reu zuchtte, meer omdat hij het antwoord niet prijs wou geven. "Je bent inderdaad niet de eerste die het ontdekt."

_________________
. Highway To Hell [AISSAR] . 6f1dgm
Terug naar boven Ga naar beneden
Amatariseu

Amatariseu


Wolven profiel
Leeftijd: 9,5 jaar
Geslacht: Teef
Partner: Scarleg II

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptydi sep 20, 2016 8:14 am

. Highway To Hell .
De zwarte reu trok zijn wenkbrauw op en antwoordde: 'Zou je dat niet beter kunnen horen van Emaya zelf?' Emaya was daar te gevoelig voor. Die was zo nu en dan te bang voor haar eigen moeder. Hehe. Soms moest ze dat ook zijn. 'Je bent inderdaad niet de eerste die het ontdekt.' Ooh. Top. Als het zo doorging, zou Kai in alle drama wéér oorlog gaan voeren, net zoals toen in WS. Blijkbaar was dat iets wat de Shadjes een kick gaf. Random met iedereen ruzie zoeken. Ziekelijk triest. 'Heh, er komen nog veel gezellige manen aan dan,' grinnikte Amatariseu terwijl ze haar blik over het gebied liet glijden. Hoe had ze de passage nou kunnen missen? Had ze stenen in d'r ogen?

_________________
. De Garnaal: Al een Garnaaltastische RPG'er sinds 2014 .
. Highway To Hell [AISSAR] . Amatar10
Honest Age:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Aissar

Aissar


Wolven profiel
Leeftijd: IV
Geslacht: Reu
Partner: Kova

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptywo sep 21, 2016 10:58 am

 

De reu begon zich af te vragen wat voor gedachtes er nu rondzweefde in de kop van de alfa. Erg duidelijk maakte ze het niet voor hem, waardoor hij enkel kon raden. Hij wist wel dat de teef teleurgesteld en kwaad moest zijn op haar dochter, maar echt veel liet ze daar nog niet van merken. Hij hoopte daarbij dan maar, dat ze Emaya een beetje zou sparen. Het was immers niet alleen de schuld van haar dochter maar ook die van hem. “Heh, er komen nog veel gezellige manen aan dan,” De stem van de Alfa was grinnikend, iets wat hij niet helemaal begreep. Hij dacht altijd dat de schoothondjes juist van rust en vrede hielden, waarom was deze dan zo opgewonden bij het idee van spanning tussen de roedels? “Indeed,” bromde hij iets, niet echt wetend wat hij er anders op zou zeggen.

_________________
. Highway To Hell [AISSAR] . 6f1dgm
Terug naar boven Ga naar beneden
Amatariseu

Amatariseu


Wolven profiel
Leeftijd: 9,5 jaar
Geslacht: Teef
Partner: Scarleg II

. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Emptywo sep 21, 2016 4:54 pm

. Highway To Hell .
Het zwarte misbakseltje bromde nog iets, maar Amatariseu luisterde niet. Ze wilde deze reu eigenlijk een prijs geven. Een prijs voor het verstandigste lid van de Shadjes te zijn. Hij was niet zo prikkelbaar en opvliegend als de kwade reu in Raska Hills, en ook niet zo arrogant en hoogmoedig als Kai. Het was bijna... een normale Wolf in omgang. Ama grinnikte en wandelde de reu voorbij. Ze kon Emaya niet tegenhouden, maar wel ontzettend op haar kop geven. Als ze bang genoeg was, zou ze er misschien voor kiezen een wat intelligentere partner uitkiezen. Nah. Als de reu ontwaakte uit de zee van roddels en kletspraatjes van Kai, zou het wie weet nog wel een degelijke denker en vechter zijn. Maar zolang hij nog aan haar kant stond, hadden ze niets te bespreken.

[Topic uit? xD]

_________________
. De Garnaal: Al een Garnaaltastische RPG'er sinds 2014 .
. Highway To Hell [AISSAR] . Amatar10
Honest Age:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
. Highway To Hell [AISSAR] . Empty
BerichtOnderwerp: Re: . Highway To Hell [AISSAR] .   . Highway To Hell [AISSAR] . Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Serigala :: High North :: Sirima Taiga-
Ga naar: