Serigala


 

Deel
 

 × Eyes Wide Open ×

Ga naar beneden 
Sean

Sean


× Eyes Wide Open × Empty
BerichtOnderwerp: × Eyes Wide Open ×   × Eyes Wide Open × Emptyza okt 15, 2016 9:30 am

× Eyes Wide Open ×


Witte mistflarden hingen boven de velden. De ochtendrijp kleefde nog aan het natte gras, dat stijf was geworden van de kou. De zon was nog niet boven de horizon verschenen, al kleurde de hemel wel al grijs. Lang zou de brandende bol niet op zich laten wachten. De winter was in aantocht.
Tussen de ochtendtaferelen door rende de jonge welp van nauwelijks een half jaar oud. Zijn ademhaling ging met horten en stoten, zijn tong hing ver uit zijn bek. De paniek was zichtbaar door het wit van zijn ogen. Zijn vader, zijn vader moest hem helpen!
Sean sprintte in volle vaart door de velden van Runswick. Natte grashalmen striemden zijn zwarte vacht. Al vanaf het meer had hij gerend, zo hard als hij kon. Er was iets mis met hem, iets gruwelijk mis. Zijn ogen! Het kon niet waar zijn. Onmogelijk.
De blik van de welp viel op een donkere gestalte in de begroeiing. Zijn neus vertelde hem dat hij Khuo had gevonden. 'Pap!' schreeuwde hij. Hij sloeg geen acht op een fazant die opvloog. 'Pap! Je moet me helpen!' Slippend kwam hij tot stilstand en buitelde bijna over de grote wolf heen. Hij hijgde luid en sloot voor een moment zijn ogen. Zijn ogen, zijn ogen! Sean schudde zijn kop en dwong zichzelf om kalm adem te halen. Zijn vader zou hem helpen, het kwam allemaal goed.
'Pap! Wakker worden!' De jonge welp duwde met zijn poot tegen het grote lijf van Khuo. Waarom was hij zo'n slaapkop?!
[KHUO]
Terug naar boven Ga naar beneden
Khuolema

Khuolema


× Eyes Wide Open × Empty
BerichtOnderwerp: Re: × Eyes Wide Open ×   × Eyes Wide Open × Emptyza okt 15, 2016 5:43 pm

Eyes Wide Open.

"Pap! Je moet me helpen! Pap! Wakker worden!"

Daar ging zijn welverdiende dutje.
Khuolema kon kinderen hebben vergelijken met een rollercoaster. Het ene moment ging alles in de diepte, van de prooischaarste en de monden die ze te voeden hadden tot zijn dochter of zoon die hem wakker schreeuwde in het holst van de nacht - of in de ochtend, zoals nu. Maar daarna kwam er zo'n klein, vredig momentje, bijvoorbeeld Cinder die eens glimlachte, of Sean die schaterde van het lachen, dat alle ellende van daarvoor weer goed maakte. Op dit moment, als hij heel eerlijk moest zijn...
Ging het weer in de diepte met de vaart van een snelheidstrein.
Marja, het was hem verteld geduldig zijn met pups en vooral niet geïrriteerd te reageren als ze iets te vragen hadden, dus deed hij dat ook, hoe slaperig en humeurig dat hij ook was. Slaperig deed Khuolema zijn gifgroene ogen open die vergezeld waren met diepe wallen, geeuwde kort zonder op te kijken toen Sean met zijn poot tegen hem stootte en kwam traag en loom overeind, zonder zich te laten opjagen door zijn zoon. 't Zou vast weer iets zijn met zijn befaamde rolbol, of iets anders... Ugh. Volhouden, vadertje. De gespierde, grote reu zat nu rechtop, zijn rug nogsteeds naar Sean gekeerd, maar hij begon zich nu langzaam en slaperig om te draaien. "Luister, Sean, ik heb je toch uitgelegd dat fazanten je-..." begon hij op een zo geduldig mogelijke toon terwijl hij zijn kop draaide en langzaam knipperde om de slaap uit zijn ogen te verdrijven. Toen hij echter in de ogen van zijn zoon keek, werd hij eigenlijk met een klap wakker. Sean had geen twee groene ogen meer, maar ook een blauwe, potverdorie! Zijn gifgroene kijkers verwijdden zich voordat hij behoedzaam aan de zwarte pup snuffelde. Geen ziekte, niks. Misschien had hij werkelijk gewoon een blauwe kijker gekregen door Moeder Natuur. ”Hm, maak je geen zorgen,” humde Khuolema nog steeds een beetje verwonderd over ’t fenomeen. Zoiets zag je niet elke dag, en hij begon stilaan te snappen waarom Sean zo geschrokken was. ” ‘t Is volkomen normaal. Bij sommige pups verkleuren de ogen na een tijdje.” Hij grijnsde kort en woelde met zijn massieve poot over Sean’s voorhoofd. ”Niks om je zorgen om te maken.”

[Dit was zo fun om te schrijven xD]

_________________
× Eyes Wide Open × 2hqdszs
Terug naar boven Ga naar beneden
Sean

Sean


× Eyes Wide Open × Empty
BerichtOnderwerp: Re: × Eyes Wide Open ×   × Eyes Wide Open × Emptyzo okt 16, 2016 5:28 pm


Met bonkend hart wachtte Sean af tot zijn vader de slaap van zich af had geschud en zich naar hem omdraaide. Schuldgevoel dreigde hem te overvallen, maar hij had een goede reden om Khuo te storen. Zijn ogen! Ze hadden verschillende kleuren!
'Luister Sean, ik heb je toch uitgelegd dat fazanten je-' begon hij, maar toen ze oogcontact maakten brak hij zijn zin af. Sean hield zijn vader nauwlettend in de gaten, en zag dat zijn ogen groot werden. Beschaamd sloeg hij zijn eigen blik neer en liet het gelaten toe hoe er aan hem gesnuffeld werd. Hij was raar.
'Hmm,' deed Khuo, 'maak je geen zorgen. 't Is volkomen normaal. Bij sommige pups verkleuren de ogen na een tijdje.' Die woorden deden een heleboel stress uit Seans lichaam verdwijnen. Hij beantwoordde de grijns van zijn vader met er een van zichzelf. Hij woelde met zijn poot over zijn voorhoofd. 'Niks om je zorgen om te maken.'
Opgelucht duwde Sean zijn neus tegen de schouder van de grote zwarte wolf. Zie je wel! Zijn vader wist alles, en het kwam goed. Paniek voor niets.
'Pap?' vroeg de welp zachtjes. 'Wil je me leren net zo te zijn als jij?' Hij had een ontzettend groot respect voor zijn vader. Hij wist in iedere situatie een oplossing, leek wel. Hij was groot, sterk, slim en was een lieve vader. Ook kon hij goed jagen. En vooral dat laatste vond Sean een belangrijke skill om te leren. Hoe moest je later anders voor je partner zorgen?

_________________

Syren // Khyvan // Domenico // Hamilton // Sean // Scylla

Terug naar boven Ga naar beneden
Khuolema

Khuolema


× Eyes Wide Open × Empty
BerichtOnderwerp: Re: × Eyes Wide Open ×   × Eyes Wide Open × Emptyzo okt 16, 2016 5:56 pm

Eyes wide open.

Er leek een heleboel stress van Seans schouders af te glijden waardoor er zich een kleine half - glimlach, half - grijns rond Khuolema's lippen vormde. Het was prettig om zijn zoon zo te zien, veel beter dan dat hij angstig was. Zijn grijns werd weerspiegeld en even grinnikte de zwarte reu voordat hij zijn groene ogen over het gebied liet glijden. Het was nog vroeg in de ochtend, de mist hing nog dicht boven de grond en was vrij dik, dus opnieuw in slaap vallen zat er niet meer in voor hem. Misschien kon hij op jacht gaan, of nog beter; met Sean op jacht gaan. De zwarte pup kwam stilaan aan een leeftijd waar Khuo al enkele beginselen van konijnen of muizen jagen kon aanleren, zodat hij al eens voor zichzelf kon zorgen. Je wist maar nooit, als hij of Vamp zou wegvallen door een ziekte of verwonding, dat hun kinderen niet verhongerden. Loom schudde de massieve reu zijn zwarte pels uit en hief nu ook zijn kont op, dat redelijk stijf was door het lange zitten en liggen. Tijd voor een beetje leven in de brouwerij. "Pap?" klonk er plotseling van zijn zoon's kant waardoor Khuolema's oren naar hem toe draaiden ten teken dat hij wel werkelijk luisterde. Hij keek hem nog niet meteen aan, wat verderop had hij een prooi gededecteerd dat een fazant of vogelachtig-iets moest zijn en dus een prima ontbijt voor de twee wolven was. "Wil je me leren net zo te zijn als jij?"

Bij die vraag rolde er een korte lach over zijn lippen die precies bij hem pastte, een logge, gigantische reuzen-lach. Er verschenen geamuseerde pretlichtjes in zijn gifgroene ogen toen hij zijn zoon aankeek. Het was zeker niets zoals uitlachen, maar toch was er iets amusants in zijn ogen verborgen. "Hoe bedoel je?" sprak hij toch wel geïnteresseerd met enige nieuwsgierigheid in zijn blik. Het was een prettig gevoel dat zijn zoon naar hem opkeek, maar hij moest er even aan wennen. Cinder had dat nooit gedaan, zij was bezig met haar eigen dingen... Met haar stemmen. Het moest toch moeilijk voor haar zijn, Khuolema was van plan zeker nog eens met haar te praten. Maar op welk vlak keek Sean naar hem op? Jagen misschien, omdat hij vaak met prooi thuis kwam? Of begon zijn zoontje zich toch wel vragen te stellen op vlak van liefde? Hij moest toegeven, bij sommige wolvinnen werd hij gekenmerkt als charmant... Hopelijk kon Vamp dat beamen.

_________________
× Eyes Wide Open × 2hqdszs
Terug naar boven Ga naar beneden
Sean

Sean


× Eyes Wide Open × Empty
BerichtOnderwerp: Re: × Eyes Wide Open ×   × Eyes Wide Open × Emptywo okt 19, 2016 6:32 pm


Zijn vader lachte kort en zijn ogen gingen glimmen. Blijkbaar vond hij het grappig wat Sean van hem vroeg. 'Hoe bedoel je?' vroeg hij zijn zoon. De jonge welp zuchtte even en vroeg zich af hoe hij het in 's hemelsnaam uit moest leggen wat hij wilde. 'Nou, eh...' Ieder woord dat in zijn gedachten opkwam klonk stom. 'Ik wil gewoon zijn net als jij! Je kan alles!' zei hij opgewekt. Hij wroette met zijn neus in zijn vaders vacht en snoof zijn geur op. 'Je bent lief voor mama,' somde hij op, 'je bent groot en sterk, weet overal een oplossing voor. Dat wil ik ook!' Ooit zou hij net zo groot zijn als zijn vader, en net zo slim en moedig. 'Oh, en ik wil leren jagen!' Dat mocht hij niet vergeten, want eten was belangrijk.
Hij stond op en schudde zijn vacht uit. Onrust stroomde door zijn aderen. Misschien kreeg hij wel meteen een jachtles van Khuo! Hij hoopte het, zijn energiemeter was vol en de welp voelde zich onoverwinnelijk als hij bij zijn vader was. Enthousiast begon hij de omgeving af te scannen op zoek naar een potentiële prooi. Hier zaten vast wel konijnen. En had hij niet al een fazant weg zien vliegen, net?
Terug naar boven Ga naar beneden
Khuolema

Khuolema


× Eyes Wide Open × Empty
BerichtOnderwerp: Re: × Eyes Wide Open ×   × Eyes Wide Open × Emptywo okt 19, 2016 8:06 pm

Eyes Wide Open.

"Ik wil gewoon zijn net als jij!" Er verscheen een halve grijns op Khuolema's gezicht. Net als hem... Dat bracht slechte en goede herinneringen bij hem op. Hij was niet altijd zoals nu geweest. Sean zou eens moeten weten... Nee, dat mocht hij niet. "Je kan alles." Auwch, pijnlijk. "Je bent lief voor mama. Je bent groot en sterk, weet overal een oplossing voor." Bij de derde zin kwam er toch een gemeende glimlach op zijn gezicht. Ja, hij probeerde zijn vrouwtje zo goed mogelijk in de watten te leggen. Hij kende genoeg wolven die hun mate aanzagen als een object en puppyfabriek die zoveel mogelijk kinderen moest voortbrengen, maar daar was hij een tegenstander van. Teefjes waren erg speciaal, ze hadden simpele en minder simpele kantjes waar hij Sean later zeker mee kon helpen als enige reu van het nestje terwijl hij morst dealen met zijn zusje of toekomstig liefje. "Tja, jongen, vrouwen moet je eenmaal behandelen alsof ze goud waard zijn. Ze zijn bijzonder. Onthoud dat goed." Dat was toch een levenloos die hij zijn zoon wilde bijbrengen. Sean mocht geen maniak worden, no-ope. "Oh, en ik wil leren jagen!" klonk er nog enthousiast uit zijn bekje waarna hij hyperactief overeind kwam en volgestampt met energie rond begon te stuiteren. Er kwam een brede grijns op Khuo's smoel. Misschien kon hij zijn zoon nu al wat leren. Hij rekte ook zijn spieren uit, maar wel een stuk langzamer en geduldiger. "Prima," klonk zijn nonchalante stem terwijl hij nog steeds een grijnsje droeg. Hij liet zijn gloeiende groene blik over zijn zoon gaan. Jup, hij was zeker gespierd en groot genoeg om de beginselen van sluiphouding te leren en geuren te leren detecteren. "Wat dacht van nu meteen?"

× Eyes Wide Open × Aaaaa_Radomheid

_________________
× Eyes Wide Open × 2hqdszs
Terug naar boven Ga naar beneden
Sean

Sean


× Eyes Wide Open × Empty
BerichtOnderwerp: Re: × Eyes Wide Open ×   × Eyes Wide Open × Emptydo okt 20, 2016 8:43 am


Met ogen die glommen als de maan luisterde Sean naar de wijze woorden van zijn vader. 'Tja, jongen, vrouwen moet je eenmaal behandelen alsof ze goud waard zijn. Ze zijn bijzonder. Onthoud dat goed.' Hij kon het niet helpen dat zijn gedachten naar de jonge wolvin die hij net had ontmoet, Skylar was haar naam. Hij zou haar goed behandelen, besloot hij. Nee, hij zou iedere wolvin die hij tegenkwam goed behandelen! Dat had hij van zijn vader geleerd.
Sean zat doodstil terwijl de groene ogen van Khuo over hem heen gleden. Zijn vader leek hem te testen, te zien wat hij in zich had. Hij zou bewijzen dat hij net zo kon worden als de grote zwarte wolf! 'Wat dacht je van nu meteen?' stelde hij voor. Seans ogen werden groot, terwijl een grijns zijn snuit in tweeën splitste. Yes! Ze gingen jagen!
'Heel graag!' zei hij enthousiast. Zijn staart begon spontaan heen en weer te zwiepen. Al leek het hem verstandig om klein te beginnen, misschien een konijn, of een haas of fazant. Niet een heel grote prooi, al wilde hij dat wel graag leren. Daar moest hij misschien iets groter voor zijn. Maar ach, dat kwam vanzelf wel!
[Risking my mothers wrath by posting now xD]
Terug naar boven Ga naar beneden
Khuolema

Khuolema


× Eyes Wide Open × Empty
BerichtOnderwerp: Re: × Eyes Wide Open ×   × Eyes Wide Open × Emptywo nov 23, 2016 7:36 pm

Eyes Wide Open.

Het leek wel dat Sean barstte van energie en enthousiasme toen Khuolema zijn voorstel aan hem voorschotelde. "Heel graag!" zei hij met een brede grijns op zijn gezicht en kwispelde als een hond die zijn baas zag. De grote gespierde reu grinnikte, gooide zijn brede schouders los en ging in een rustige trend naar de kant waar hij een fazantenspoor rook, waarschijnlijk een vogel die weg was gesprint door zijn zoon. Goed, een kleine ochtendwandeling, zijn zoon een lesje bijbrengen én meteen al ontbijt, wat was nog perfecter? Tevreden keek hij rond en wenkte zijn zoon vriendelijk met zijn staart om hem te volgen terwijl zijn gifgroene ogen oplettend de omgeving scanden. Voor ze begonnen aan jagen, wilde Khuo hem de basis van geuren opsporen aanleren. De jachthouding én mogelijk eerste prooi zou straks komen. "Goed, Sean, les één," hij grinnikte even. "Geuren opsporen. Wat ruik je op dit moment?" Zelf verklapte hij nog niks, al merkte hij behalve de tinten van rijm en mist nog een boel oude sporen op van prooidieren en een paar verse. Het was aan zijn zoon om ze bij naam te benoemen.

_________________
× Eyes Wide Open × 2hqdszs
Terug naar boven Ga naar beneden
Sean

Sean


× Eyes Wide Open × Empty
BerichtOnderwerp: Re: × Eyes Wide Open ×   × Eyes Wide Open × Emptywo nov 30, 2016 8:06 pm


Gelukkig wilde zijn vader hem wel leren jagen, ook al was het nogal vroeg op de dag. 'Goed, Sean, les één,' begon Khuo grinnikend. Sean kwispelde bij het idee dat hij nu echt een grote wolf werd. 'Geuren opsporen. Wat ruik je op dit moment?' De jonge welp sloeg in gedachten op dat geuren blijkbaar eerst kwamen tijdens de jacht. Daarna sloot hij kort zijn ogen en haalde diep adem. In zijn hoofd kwam het netwerk van geuren weer tevoorschijn. Het sterkst was die van hemzelf en die van zijn vader, van dichtbij. Daarnaast rook hij verschillende knaagdieren, konijnen, die tijden geleden voorbij waren gekomen. Hij merkte dat daar heel veel sporen van waren, maar zo oud dat hij er niets meer aan had. Toen herinnerde hij zich de fazant die hij eerder had opgemerkt. Onmiddellijk viel de specifieke geur hem op, een stuk verderop.
'Fazant!' zei hij triomfantelijk tegen zijn vader. Hij sprak instinctief een stuk zachter dan normaal, om het dier niet op te schrikken. Enthousiast keek hij naar Khuo. Deed hij het nog goed?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
× Eyes Wide Open × Empty
BerichtOnderwerp: Re: × Eyes Wide Open ×   × Eyes Wide Open × Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Serigala :: Valley :: Runswick Fields-
Ga naar: