WELKOM
Serigala is een Nederlandstalige wolven RPG. Maak je eigen karakter aan, bepaal zijn uiterlijk en verken het eindeloze gebied van Serigala. Ontwikkel jezelf met behulp van de punten die je kunt verzamelen en ontwikkel op die manier je karakter verder. Ontmoet nieuwe spelers in de Off-Game zone en maak nieuwe vrienden! Alles ligt in jouw handen.
WOLF OF THE MONTH
TEAM
ACCOUNT SWITCH
SEIZOEN
15ºC - 28ºC
Z O M E R
Het is eindelijk zomer in Serigala. De kudde's trekken weer aan, overal groeit gras en bloemen en het land ziet er weer prachtig uit. Tot nu toe heeft de warmte voor weinig problemen gezorgd en brengt het alleen maar lekkere dagen, maar misschien komt daar binnenkort wel verandering in?
CREDITS
Serigala staat onder leiding van het team en wordt ondersteund met Actieforum. De banner is gemaakt door Kadar. Alle code's (uitzonderingen daargelaten) behoren toe tot Kadar en mogen niet zonder toestemming gekopieerd worden. Alle teksten, afbeeldingen en karakters behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars.

Serigala is geregistreerd bij: RpgSites.nl

Deel
Vorige onderwerpGo downVolgende onderwerp
avatar
Moderator
Berichten : 1503
Pawprints (₱) : 189
Roedel : The question is not 'who is going to let me?' The question is 'who is going to stop me?' [coming soon]
Leeftijd : 3 years old
Partner : I'll tell you about my demons while you tell me about yours. Maybe they'll get along well enough to fall in love and leave us alone.
Profiel bekijken

Godmode, powerplay & realisme

op zo feb 26, 2017 3:48 pm

Godmode, powerplay & realisme

 

Hellow everybody~ Tijd om jullie even te pesten met een muur tekst.

Wij merken dat er de afgelopen tijd nogal vaak onbewust (of bewust) sprake is van godmode en soms powerplay tijdens gevechten. Bij deze een herinnering dat dit niet alleen niet is toegestaan, maar ook niet echt leuk is voor je tegenstander of interessant is om te lezen.

Godmode is de acties en verwondingen van een ander bepalen; iemand ‘automatisch raken’. Natuurlijk mag je een ander aanvallen, het zo schrijven dat ontwijken moeilijk word of een aanval ontwijken, maar een aanval mag je tegenstander niet raken, tenzij je tegenstander in een eerder bericht heeft aangegeven dat de aanval raak was.

Voorbeeld:
"Wolf1 duikt naar Wolf2 en gooit deze op de grond om vervolgens zijn tanden in de hals van Wolf2 te boren. Wolf1 schudt wild met het hoofd om meer schade toe te richten en proeft de metaalachtige smaak van bloed door zijn mond stromen."

Niet alleen is dit de actie van een ander bepalen (Wolf2 wordt op de grond gegooid en bij zijn nek gepakt), ook is dit de wonden van een ander bepalen (bloed proeven, i.e een wond maken) en het is niet echt interessant om te lezen, Wolf2 word toch wel geraakt en er zijn weinig mogelijkheden voor beide wolven om nog iets heel anders te doen of voor Wolf2 om te ontwijken en/of de aanval heel anders uit te laten pakken dan Wolf1 wilde. Daardoor kan een gevecht al snel eentonig en saai worden (of heel vervelend voor degene achter Wolf2 waardoor hij/zij niet meer wil schrijven of inspiratie heeft).

Zonder godmode 1:
"Wolf1 bestudeerde zijn tegenstander, Wolf2, zoekend naar een zwakke plek en denkende aan een plan van aanpak. Als hij Wolf2 op de grond kon krijgen dan zou hij makkelijk bij de keel kunnen komen en er zo voor zorgen dat Wolf2 niet meer terug kon bijten, een handeling die zijn eigen kans op verwonding aanzienlijk verkleinde. Daarna wild met zijn hoofd schudden zou de schade die hij hopelijk toe kon richten vergroten. Met dit plan in gedachten dook Wolf1 naar zijn tegenstander."

Dit is al een heel stuk interessanter. We weten wat Wolf1 van plan is en wat er gaat gebeuren als de aanval raakt, maar wat gaat Wolf2 doen? Ontwijkt hij het? Rent hij weg? Keert hij de aanval tegen Wolf1? Zal die aanval wél een succes zijn? Dit is een manier om het te formuleren en geeft meteen ook de persoonlijkheid van Wolf1 weer. Hij denkt eerst voor hij doet en probeert zoveel mogelijk verwondingen bij zichzelf te vermijden, maar het kan natuurlijk ook een heel stuk minder intelligent.

Zonder godmode 2:
"Wolf1 dook grommend naar Wolf2 en zou zijn tegenstander op te grond proberen te gooien zodra hij dichtbij genoeg was, als Wolf1 dit voor elkaar kreeg dan zou het voor hem niet meer moeilijk zijn om bij de keel van Wolf2 te komen en deze tussen zijn krachtige kaken te nemen. Ook zou Wolf2 dan geen schade meer kunnen aanrichten met zijn tanden bij hem en kon Wolf1 in alle vrijheid wild met zijn kop schudden, hopend eindelijk de smaak van bloed te kunnen proeven."

Zie je de bedoeling? Wees vooral erg creatief met de woorden die je gebruikt en zoek een manier van formuleren die voor jou en je wolf werkt, zolang je een tegenstander maar de ruimte geeft een tegenaanval te maken of om iets te ontwijken!

Let op! Als een wolf de jouwe aanvalt, vraag je dan af wat realistisch gezien mogelijk is voor jouw wolf om te doen. Als jouw wolf op de grond ligt en een andere wolf heeft hem/haar bij de keel, dan kan jouw wolf waarschijnlijk niet makkelijk terugbijten of de andere wolf ineens bij de nek pakken. Ga ook niet (bijna) alles wat naar je wolf wordt geworpen ontwijken! Dat gaat weer richting powerplay en onoverwinnelijkheid. Dit is voor niemand leuk. Denk ook aan de achtergrond van de wolven en de leeftijd. Een wolf van 6 jaar is niet meer zo snel en/of sterk als een wolf van 2 en heeft ook niet meer zulke scherpe tanden door slijtage, maar het verschil in ervaring is enorm en kan er toch voor zorgen dat de 6-jarige wolf het voordeel heeft.

Imperfectie en zwaktes zijn wat je personage interessant maken. Een aanval die niet gaat zoals gehoopt door wat voor een reden dan ook, of een wolf die wordt verwond door een ander, is veel leuker om over te lezen dan de perfecte wolf die de vloer veegt met iedereen, want hoe gaat de wolf met deze problemen om en wat voor een effect heeft het op de rest van zijn/haar leven?

Houd het voornamelijk ook eerlijk! Als je echt heel graag wil dat je wolf een gevecht wint kan je altijd de tegenstander een PB sturen om even te overleggen, mocht dat niet handig zijn is er altijd de chatbox nog. Zelfs als het realistisch gezien mogelijk is voor je wolf om het van 2 anderen te winnen, geef hen toch de ruimte het vooralsnog van jouw wolf te kunnen winnen.

Dat was het ;D
- het Team van Serigala


_________________

The road to HELL is paved with good intentionsDarayvian, Polaris, Loki
Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum