Serigala


 

Deel | 
 

 Winter Sound [Kai]

Ga naar beneden 

avatar


BerichtOnderwerp: Winter Sound [Kai]   do jan 12, 2017 5:44 pm

De eerste keer dat de witte substantie uit de egaal grijze hemel was komen dwarrelen, was Loki als de dappere wolf die hij was, terug gestormd naar zijn roedel alsof een bende dolle beren hem op de hielen zaten, alleen om daar te horen van de volwassen wolven dat het sneeuw was. Irritant, leuk en koud? Ja. Gevaarlijk? Alleen als je terecht in een lawine, volgens de Shadows een gevaar dat niet in de Low Lands voorkwam. Cor en Sky hadden hem uitgelachen toen hij beweerde dat de wolken uit elkaar vielen en naar beneden kwamen, maar de jonge wolf was ervan overtuigd dat die twee het net zo griezelig hadden gevonden als hij.
Zijn mondhoeken krulde ietwat op bij de gedachten aan die herinnering, eentje die nog geen maan geleden was gevormd. Ondertussen had hij al ondervonden dat sneeuw inderdaad niet eng of gevaarlijk was, eerder leuk om doorheen te rennen en in te ploffen of rollen, maar griezelig was het niet langer meer. Koud was het zeker wel, vooral omdat zijn wintervacht nog maar net doorkwam en de kou makkelijk tussen alle haren door kroop om zijn lichaam te laten trillen. Zijn spieren voelde stijf aan dus was hij maar een rondje gaan draven om ze los te schudden en de kilte uit zijn botten te verjagen. Loki was de afgelopen tijd sowieso wat vaker weg, precies zoals vroeger toen hij de volwassen wolven nog niet recht in de ogen kon kijken, iets wat nu bijna het geval was, maar tegenwoordig ging hij verder dan de grenzen van het donkere woud dat zijn thuis was, en kwam vaak alleen nog terug voor de jacht of om tijdens het hoogtepunt van de dag en nacht een dutje te doen met de rest van de roedel. In dit deel van de Low Lands was hij echter nog niet vaak geweest en dat had een goede reden. Het voelde verkeerd en onnatuurlijk. Overal om hem heen waren vreemde rotsen met vreemde figuren erin gegraveerd. Het enige wat nog vertrouwd voelde in dit rare landschap was de reusachtige eik onder wiens takken hij nu lang opgekruld, wachtend tot de sneeuw niet langer meer uit de lucht kwam dwarrelen en hopend de warmte die hij had verzameld tijdens zijn sprintje vast te houden. Misschien dat hij later zijn moeder eens zou opzoeken en haar vroeg waarom dit gebied ze vreemd was. Zij had eigenlijk altijd wel de antwoorden die hij zocht.    


OOC: Moet er weer een beetje inkomen~

_________________Loki, Polaris, Darayvian, Caerwyn, Siegmund | Sucic, Aedan, Fenris
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kai
Administrator

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   vr jan 13, 2017 11:16 am


When you light a candle, you also cast a shadow.
Ze waren nu een aantal weken verder, maar nog steeds geen spoor van Xena en dat verweet ze zichzelf. Als ze nou strenger had toegezien om de pups. Nu ze steeds ouder werden werd dat ook nog eens bemoeilijkt. De vier maand oude pups vlogen momenteel alle kanten op en wilden zoveel mogelijk ontdekken. Niet echt een prettig idee en al helemaal niet in deze tijden. Een nacht in deze kou overleefden ze niet. Kai was dan ook extra voorzichtig en zorgde ervoor dat ze altijd wel een beetje in de buurt was waar ze ook waren, maar met drie pups ging dat behoorlijk lastig. Loki had nu voor het eerst sneeuw ontdekt en was door het dolle heen. Echt veel sneeuwde het niet in de Lowlands, maar ze hadden geluk. "Lik het maar eens op," zei ze tegen haar zoon terwijl er een klein grijnsje op haar gezicht speelde. Als ze iets had geleerd over sneeuw, was dat je er niet naar moest happen. Op een een of andere manier konden je hersens de kou van het witte goedje niet echt verwerken, waardoor er een soort kortsluiting ontstond in je brein. Niet prettig, maar naar haar weten ongevaarlijk en als moeder mocht je je kroost toch best wel zo nu en dan pesten.
thank you Sarah of Kickstart!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   vr jan 13, 2017 2:40 pm

Een nieuwe aanwezigheid schuurde tegen de rand van zijn zintuigen en de geur van zijn moeder mengde zich met die van de versre sneeuw. Als je het over de duivel hebt, dacht hij en keek op bij het horen van haar woorden, zijn verschillend gekleurde ogen rolde bij het zien van de grijns die op haar lippen lag. "Ha ha, grappig. Ik weet wat sneeuw doet met je kop. Ik ben niet van gisteren." Natuurlijk had hij in zijn enthousiasme naar sneeuw lopen happen en het koude spul van de grond gelikt, om vervolgens een fikse hoofdpijn te krijgen die eeuwig leek te duren, maar in werkelijkheid met een paar tellen weer weg ebde. Het was zeker geen prettige sensatie en hij was niet van plan zijn moeder het genot te geven van zijn leed. Een gedachten vormde zich in zijn hoofd en de kou vergeten, sprong de jonge wolf op uit het balletje vacht waarin hij zich had opgekruld, een uitdaging en ondeugd lagen in zijn ogen, terwijl hij zijn tanden bloot greens en door zijn voorpoten zakte. Zijn zwarte staart zwierde speels door de lucht. "Wedstrijdje doen wie de meeste sneeuw kan eten? Wedden dat ik win," zei hij met de tong tussen zijn witte tanden uitgestoken en sprong op uit zijn buiging om - zonder op antwoord van zijn moeder te wachten - achter de dikke sneeuwvlokken aan te rennen die uit de lucht omlaag dwarrelde.

_________________Loki, Polaris, Darayvian, Caerwyn, Siegmund | Sucic, Aedan, Fenris
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kai
Administrator

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   ma jan 16, 2017 11:34 am


When you light a candle, you also cast a shadow.
Jammer genoeg was de pup al op de hoogte van wat sneeuw allemaal kon doen als je het op at. Daar ging haar lolletje. Naar alle waarschijnlijkheid had de pup dit allang een keer uitgeprobeerd en was hij erachter gekomen dat het alles behalve prettig was. De pup had wel een ander voorstel klaarliggen. "Wedstrijdje doen wie de meeste sneeuw kan eten? Wedden dat ik win," sprak hij vol enthousiasme. Kai grinnikte even. Nee, ze ging niet als een debiel achter sneeuwvlokjes aanhollen om ze uiteindelijk op te vangen. Daar voelde ze zich toch net iets te oud voor. Loki begon echter al snel aan zijn spelletje en begon vol overgave naar de dwarrelende sneeuwvlokken te happen. "We kunnen wel een ander spelletje doen," stelde ze voor. Misschien iets waar de pup ook iets aan had. De voedselvoorraad kon altijd wel aangescherpt worden in deze tijden, dus misschien was het een idee om de pup mee te nemen voor de jacht. Loki was nu iets ouder en zou dus misschien ook nog eens wat voor haar kunnen betekenen tijdens de jacht. "Sneeuwvlokken vullen niet echt, dus ik stel voor om iets te zoeken van vlees en bloed."
thank you Sarah of Kickstart!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   za jan 21, 2017 4:07 pm

De jonge wolf landde weer op alle vier de poten nadat hij een bijzonder grote sneeuwvlok had opgemerkt en gevangen. Met een grijns over zijn gelaat keek hij over een zwarte schouder om te zien of zijn moeder zijn voorbeeld had gevolgd, maar tot zijn teleurstelling had ze dat niet. "We kunnen wel een ander spelletje doen," zei ze. "Sneeuwvlokken vullen niet echt, dus ik stel voor om iets te zoeken van vlees en bloed." Een zucht rolde over zijn lippen. Hij had toch zo gehoopt dat de zwarte wolvin mee zou gaan in zijn spelletje. Was dat te veel gevraag van volwassenen? Zo stroef en saai soms. "Spoilsport. You're no fun," bromde hij en stak z'n tong weer uit tussen zijn tanden door. Toch draaide hij zich om en keerde op een drafje terug naar zijn moeders zijde, zijn staart hoog met zelfverzekerdheid. "Wat heb je deze keer in gedachten?" vroeg hij, hopend dat het niet iets al te groot zou zijn, zoals een ree of hert. Kleine dieren kon hij nu wel met enige moeite vangen, maar als het op grotere herbivoren aankwam dan wist hij zich geen raad. Ze waren zo groot en hij zag die harde hoeven liever niet van dichtbij. Het was wel duidelijk dat die dingen fikse schade konden toe richten als ze je raakte op de verkeerde plekken. De jonge wolf slikte. "Ga me niet vertellen dat je achter een hert aan wil gaan..," vervolgde hij voorzichtig, het antwoord vrezend._________________Loki, Polaris, Darayvian, Caerwyn, Siegmund | Sucic, Aedan, Fenris
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kai
Administrator

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   za jan 21, 2017 4:24 pm


When you light a candle, you also cast a shadow.
Haar zoon was lichtelijk teleurgesteld omdat ze niet mee wilde doen met zijn spellletje. Achter sneeuwvlokken aanhuppelen was nou eenmaal niet haar ding. Liever gebruikte ze haar energie voor nuttige dingen. "Wat heb je deze keer in gedachten? Ga me niet vertellen dat je achter een hert aan wil gaan," sprak Loki. Kai gniffelde even. Hert viel wel altijd in de smaak, maar het was wel iets te hoog gegrepen voor deze jonge reu. "Wat zou je zelf lekker vinden? Konijn, wildzwijn of misschien gevogelte." Die laatste was vaak lastig, maar er waren vogels bij die vrij traag van begrip waren en die met enige moeite wel te pakken waren. Everzwijnen leken makkelijk, maar moest je zeker niet onderschatten. Konijnen waren gewoon een van de makkelijkste prooien. Vooral als je er in je eentje voorstond.
thank you Sarah of Kickstart!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   za jan 21, 2017 7:53 pm

Natuurlijk vond de zwarte wolvin zijn ongemak zeer amusant, als haar gniffelen enige indicatie was. Hij liet zijn staart vallen en draaide zijn oren naar achteren in overgave. Dat was dus een ja op zijn eerdere vraag. "Wat zou je zelf lekker vinden? Konijn, wildzwijn of misschien gevogelte." Of toch niet. De jonge reu hief zijn hoofd ietwat en liet zijn verschillend gekleurde ogen naar de grijze lucht dwalen, verzonken in gedachten. Konijn was niet bepaald zijn lievelingsmaaltijd en het vangen van zo'n beest eindigde vaak met zijn kop in een hol gestoken voor hij er eindelijk eentje te pakken kon krijgen. Op zwijn had hij nog niet zo vaak jacht gemaakt, maar het vlees was heerlijk en er was ook altijd genoeg voor twee. Aangezien hij absoluut waardeloos was op het gebied van vogels vangen, was zijn antwoord vrij duidelijk: "Doe het zwijn maar. Als we die kunnen vinden," voegde hij er nog snel aan toe. Ze zouden hier wel moeten zitten, maar hij had er vandaag nog geen gezien. Alleen wat sporen van een paar dagen oud en daar hadden ze nu niet zo veel aan. Ietwat vragend keek hij zijn moeder aan. Zij was hier de gevorderde jager, zij wist vast wel meer dan hij.


_________________Loki, Polaris, Darayvian, Caerwyn, Siegmund | Sucic, Aedan, Fenris
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kai
Administrator

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   ma jan 23, 2017 6:36 pm


When you light a candle, you also cast a shadow.
Haar zoon stelde voor om voor het zwijn te gaan. Misschien was die keus ietwat ambitieus, maar het moest mogelijk zijn. Het probleem was alleen wel dat ze er eentje moesten gaan vinden. Mochten ze tijdens de zoektocht op iets beter stuiten konden ze daar nog altijd voor gaan. "Ik vind het prima. Neem jij de leiding?" Het leek haar ergens wel een goed idee om eens te kijken hoever deze kleine al was. Natuurlijk was het nogal wat om op deze leeftijd te jagen, maar ze zou hem zeker helpen waar nodig. Ze was alleen nogal benieuwd naar zijn plan van aanpak.
thank you Sarah of Kickstart!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   wo jan 25, 2017 11:35 am

"Ik vind het prima," antwoordde zijn moeder. "Neem jij de leiding?" Bij haar vraag voelde de jonge wolf zijn spieren ietwat gespannen raken en hij probeerde die spanning weg te slikken. Dit was zijn moment op te bewijzen dat hij voor zichzelf kon zorgen en niet langer meer dat hulpeloze balletje vacht was dat tegen zijn moeder aan moest kruipen voor warmte. Hij rechtte zich en hief zijn hoofd iets meer, zijn staart rees een stukje hoger de lucht in. "Aye ma'am," greens hij en verliet zijn moeders zijde om opzoek te gaan naar een geur of om een ander spoor te vinden van het doelwit. Op een drafje maakte hij zijn weg richting de rand van de vreemde, open vlakte waar hij eerder wat omgewoelde grond had gezien bij één van die vreemde rotsen. Het spoor was minstens een paar dagen oud als hij de harde, bevroren grond zo zag en een duidelijk geurspoor miste, maar het leek hem een goede plek om te beginnen, ook omdat hij geen idee had waar hij anders zou moeten kijken. "Hey mam," riep hij over zijn schouder naar de zwarte wolvin. "Wat zijn deze rare rotsen eigenlijk?" vroeg hij en legde zijn verschillend gekleurde ogen op de stenen voor hem terwijl hij zijn woorden uitsprak, even afgeleid door een vraag die al een tijdje door zijn hoofd had gespookt.


_________________Loki, Polaris, Darayvian, Caerwyn, Siegmund | Sucic, Aedan, Fenris
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kai
Administrator

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   vr jan 27, 2017 2:21 pm


When you light a candle, you also cast a shadow.
Loki stemde in, waarna hij al snel op zoek ging. Kai volgde haar zoon braaf op de voet en ondertussen nam ze zo nu en dan de tijd om haar zintuigen het zoekwerk te laten verrichten. Een everzwijn zou niet gemakkelijk worden. Er was niets wat er op wees dat er eentje momenteel in hun omgeving rondliep, dus moesten ze sowieso een stuk lopen. "Hey mam," riep Loki plots. "Wat zijn deze rare rotsen eigenlijk?" Hiermee bedoelde hij overduidelijk de graven. Ze lagen hier al lang en er was in geen tijden een tweebener langsgekomen. Dat was maar goed ook, want daar zat geen wolf op te wachten. "Daar liggen tweebeners onder begraven," beantwoordde ze zijn vraag. "Wie weet wat je vindt als je diep graaft." Ze had het nog nooit geprobeerd en kende eigenlijk ook geen wolven die dat wel hadden gedaan. Toch was ze ergens wel nieuwsgierig, maar wilde ze haar energie niet aan iets verspillen wat uiteindelijk helemaal niet zo spannend was.
thank you Sarah of Kickstart!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   za feb 04, 2017 6:41 pm

Een zwart oor draaide in de richting van zijn moeder die zich bij zijn zijde voegde en hij keek op om haar in haar twee rode ogen aan te kijken. "Daar liggen tweebeners onder begraven," zei ze na aanleiding van zijn eerdere vraag. De jonge wolf keek terug omlaag naar de steen voor zijn poten. Een zwarte wenkbrauw ging omhoog en een lip trok zich op bij het horen van dat antwoord. Lagen daar tweebeners onder? Hij wist dat je voedsel begraven zo zijn voordelen had om het langer te kunnen bewaren, maar je eigen soort begraven? Begroeven ze die ook om later op te eten? Wat een vreemde wezens. "Wie weet wat je vindt als je diep graaft," daagde de zwarte wolvin hem uit. De frons vervaagde in een grijns. Die uitdaging zou hij wel aan willen gaan. "Wie weet valt er wat te vreten en hoef ik nergens achteraan te hollen." Of dat was het idee tenminste. De theorie was heel wat anders want zijn klauwen kwamen niet eens door de bevroren grond heen, hoe hard hij ook over de grond schraapte. "Laat maar," mopperde hij met enige teleurstelling. Hij had wel willen zien wat er allemaal onder die stenen verscholen lag. "Reken maar dat ik terugkom," beloofde hij. Dat het nu niet lukte wilde niet zeggen dat het niet ging lukken zodra de dooi eenmaal in begon te zetten en de grond weer zacht en los ging zitten. "Zullen we maar achter konijnen aan gaan?" vroeg hij en keek zijn moeder weer aan. Die zwijnen gingen zich waarschijnlijk niet laten zien, als hij de oude sporen zo bekeek en de lucht rook. Vaagjes kon hij wel de geur van konijn oppikken, maar ook die leken niet in de buurt te zitten. Hij hoopte ontzettend dat ze ver van hun veilige warme holletjes vandaan zaten zodat hij niet met zijn kop een gat in hoefde in een poging iets te vangen.

_________________Loki, Polaris, Darayvian, Caerwyn, Siegmund | Sucic, Aedan, Fenris
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kai
Administrator

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   vr feb 10, 2017 5:59 pm


When you light a candle, you also cast a shadow.
Loki wilde een poging doen om de grond los te woelen die boven de graven lag, maar tevergeefs. Door de strenge vorst van afgelopen tijd was de bodem keihard geworden. Het zou je behoorlijk wat tijd en energie kosten om een fatsoenlijk gat te graven. Tijd en energie die ze nodig hadden voor het jagen. "Laat maar," mopperde haar zoon al gauw. Hij was ook tot de conclusie gekomen dat dit niet ging werken en stelde voor om maar te beginnen met jagen. Dat kon ook nog wel eens een klusje worden want Low Lands stond sowieso niet bekend om haar grote hoeveelheid voedsel en al helemaal niet in de winter. Maar een goed getrainde wolf zou zonder veel problemen wel iets kunnen vinden. Kai liep een kant uit waarvan zij dacht dat ze de grootste kans maakten om iets eetbaars tegen te komen. "Let niet alleen op geuren, maar ook op geluiden. Soms willen die ook al heel veel verklappen," gaf ze haar zoon mee, terwijl ze gestaag doorliep. Ze had trek en dat kon alleen opgelost worden met vlees.
thank you Sarah of Kickstart!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   wo maa 22, 2017 6:36 pm

Met de neus dicht bij de grond, vervolgde de jonge wolf zijn missie om een maaltijd te vinden. Hij rook werkelijk van alles, van de geuren van verschillende soorten bomen en planten in Dalrey forest, tot de rottende geur van bladeren die voor zijn geboorte in de afgelopen herfst waren gevallen. Voor iets dat langzaam tot stof keerde, rook het best lekker, maar het was niet de geur die hij moest hebben. Loki hief zijn kop toen hij zijn moeder de andere kant uit hoorde lopen. Misschien had ze al een spoor gevonden? Of liep ze maar gewoon ergens heen. Met een sprongetje rende hij de grote wolvin voorbij en liep voor haar uit, zoekend naar konijnen stank die zij misschien eerder had opgepikt dan hij. "Let niet alleen op geuren, maar ook op geluiden. Soms willen die ook al heel veel verklappen," hoorde hij haar nog zeggen. Ze had gelijk, maar hij vond het nog een hele opgave om andere, zachte geluiden op te pikken boven het geluid van vallende sneeuwvlokken. Aan de ene kant was het doodstil, maar aan de andere kant ook luidruchtig. Over sneeuw gesproken: misschien kon hij het gebruiken om een vers spoor te vinden. Het was niet veel of erg diep, maar voetafdrukken waren er al wel een beetje in te zien. Als hij er nu een vond wist hij zeker dat het een heel vers spoor was en prooi nooit ver weg kon zijn.
Op een iets hoger tempo stapte de jonge reu door, hoofd nog altijd dicht bij de grond voor een eventuele geur. Stug probeerde hij zijn aandacht bij de taak te houden, maar naarmate de tijd verstreek ebde zijn concentratie steeds sneller weg. Hij had het bijna opgegeven tot hij vanuit zijn ooghoek iets zag. Met nieuwe goede moed sprong hij richting een paar kale bosjes die zijn aandacht hadden getrokken, en ja hoor, eronder waren wat sporen van een konijn. Zijn staart zwaaide heen en weer in opwinding en een glimlach was op zijn gezicht te zien terwijl hij over zijn schouder keek, opzoek naar zijn moeder. "Oi mam! Ik heb wat gevonden!"
_________________Loki, Polaris, Darayvian, Caerwyn, Siegmund | Sucic, Aedan, Fenris
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Winter Sound [Kai]   

Terug naar boven Ga naar beneden
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Esmerald Snow//Winter

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Serigala :: Low lands :: Ashen Oak Cemetery-
Ga naar: